Investigamos y promovemos el acercamiento entre las culturas catalana y americanas, dándolas a conocer al público en general.

Les Veus de l'Amazònia

Del 27 al 30 de maig
La Casa del Mar (Barcelona)
c/Albareda 1 >>Metro Paral·lel<<
Amazònia Assemblea de Solidaritat, Centre d’Estudis Amazònics i Alternativa Solidària–Plenty

us conviden a escoltar les Veus de l’Amazònia, i a debatre sobre el present i el futur d’aquest immens territori.

Entrada gratuïta prèvia inscripció aportant les seves dades a
jornades.amazonia@pangea.org o bé 93 443 17 35

Les jornades volen donar a conèixer a la nostra societat la diversitat, riquesa cultural i ambiental de l’Amazònia i la seva situació actual, promovent un canvi d’actitud de la població del Nord, fomentant valors de solidaritat i respecte dels pobles i del medi ambient.

El tema central gira entorn a la relació i a la situació actual entre les Cultures Indígenes i el Medi Ambient. Es pretén donar una visió des de la pròpia gent de l’Amazònia, reflectint la visió dels Pobles Indígenes, sobre la riquesa cultural i ambiental de l’Amazònia i de la greu situació d’agressió en què es troba actualment. Permetent reflexionar sobre els necessaris canvis d’actituds i valors en la nostra societat, així com sobre els models de cooperació a l’Amazònia, tot creant un espai d’intercanvi d’experiències entre les ONGs del Nord i les del Sud.

Per aquest motiu s’han convidat 5 líders indígenes i una líder quilombola de diferents països amazònics (Perú, Equador, Bolívia, Brasil i Colòmbia) per tal que siguin ells i elles -juntament amb alguns experts d’aquí- qui ens expliquin les diferents temàtiques que volem abordar i quina és la seva visió. Al mateix temps creiem d’una gran importància tot allò que ens faciliti elaborar propostes d’actuació conjuntes en concordança a la relació entre cultura i mediambient.

Les jornades tindran lloc a Barcelona i seran obertes al públic general i a totes aquelles entitats i institucions interessades. També es realitzaran xerrades i conferències amb presència de líders indígenes a diferents municipis de Catalunya, entrevistes a diferents mitjans de comunicació i reunions institucionals.

No hay comentarios: